מחפשים שירות הדברה במסעדות מבעל מקצועי אמין ומקצועי? ריכזנו עבורכם את בעלי המקצוע והחברות המומלצים ביותר, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:
מסעדות כפופות לכללים רגולטוריים רבים. הכללים עוסקים בגובה התקרה, צבע האריחים, מספר תאי השירותים ועוד תקנות רבות העשויות להיתפס כתמוהות. אולם לצד אותן תקנות תמוהות, ישנן תקנות רגולטוריות חשובות ונצרכות המגנות על הצרכנים מפני צריכת מזון שיסכן אותם. אי עמידה בתקנות הללו, עלולה להוביל לסגירת המסעדה.
מזיקים במסעדה
חלק מאותן תקנות רגולטוריות נחוצות, עוסקות בהימצאותם של מזיקים ובעלי חיים אחרים בתוך שטח המסעדה. התקנות עוסקות בהימצאותם באולמות ההסעדה, במטבח ובמחסנים. בגדול, אסור להם להימצא במקומות אלו. ישנן מסעדות בהן מותר להכניס חיות מחמד אל תוך אזורי ההסעדה אך מעבר לכך מדובר במפגע תברואתי שמציב את הסועדים במסעדה בסכנה. כדי להימנע ממצב זה, יש לבצע הדברה במסעדות.
המזיקים המצויים
ישנם מזיקים רבים העשויים להימשך למסעדה. יש במסעדה כל מה שמזיקים אוהבים. מזון, מקורות מים, צל, אזורים חמימים ואזורים קרים, אזורים חשוכים ומקומות מסתור רבים. מגוון תכונות אלו מושך את כמעט כל סוגי המזיקים אל תוך המסעדה, אולם ישנם מזיקים הנמשכים במיוחד למסעדות בהם נעסוק כעת.
החולדה
החולדה היא המזיקה הראשית במסעדות. החולדה היא מכרסם נפוץ במיוחד בישראל ובעולם כולו, הנהנת להסתובב במקומות חשוכים, מלאי מקומות מסתור ועשירים במזון. מסעדות ואולמות אירועים, על חללי האכילה שבהם, מחסניהם ומטבחיהם, עונים במדויק על הגדרות אלו. הנזקים שתגרום החולדה למסעדה, קשים למדי.
הנזק הראשון שגורמת החולדה למקום הוא נזק תברואתי. החולדה היא סוכנת ראשונה במעלה של מחלות וחיידקים. בהימצאותה בסמוך למזון המוגש במסעדה, עלולה החולדה לגרום לנזק תברואתי ולמחלות קשות לסועדים.
הנזק יתעצם שבעתיים אם פקחי משרד הבריאות ישמעו על החולדה. המשמעות יכולה להיות צו סגירה זמני מידי שיאסור על המסעדה לפתוח עד להודעה חדשה או לזמן מה. צו שכזה, משמעותו עלולה להיות פשיטת רגל עבור בעל המסעדה וכמובן שהוא ירצה להימנע מכך. לשם כך בעלי המסעדה צריך לבצע הדברה במסעדות.
עכברים
העכברים דומים לחולדות במאפייניהם ובדרך לכידתם במסגרת הדברה במסעדות. מכיוון שכך, נדון בהם בצוותא תוך שימוש לעיתים בשם הקיבוצי מכרסמים ולעיתים בשם הקיבוצי של המין המשמעותי יותר לענייננו – החולדה.
הדברת החולדה
הפתרון האולטימטיבי לבעיה זו, הוא פריסה בדרך קבע של מלכודות ללכידת החולדה. מלכודות אלו יכולות להיות מסוג תיבת האכלה או מסוג מלכודות קפיץ.
תיבת האכלה
השיטה הראשונה ללכוד את החולדה במסגרת הדברה במסעדות, היא בעזרת תיבת האכלה. בתוך התיבה מוצב פיתיון המושך את החולדה. ברגע שהמכרסם נכנס למלכודת התיבה תינעל ואתם תוכלו להיפטר מהמכרסם ולשחרר אותו הרחק בחיק הטבע. זוהי לכידת מכרסמים במסגרת הדברה במסעדות בדרך הומנית, שלא גורמת להשמדת המכרסם לאחר ביצוע לכידת המכרסמים.
ניתן לפרוס את תיבות ההאכלה במסעדה באופן עצמאי. אולם הצבה לא נכונה של המלכודת או פריסה שגויה של המלכודות במסעדה תפחית את הסיכויים ללכידת מכרסמים מוצלחת ותגביר את סיכויי המכרסמים להימנע מהתיבה או אף להצליח לחמוק ממנה. לכן, מומלץ להזמין מדביר מתמחה בביצוע הדברה במסעדות לצורך הצבת המלכודות במסעדה.
מלכודת קפיץ
מלכודת הקפיץ פועלת גם היא במנגנון של פיתיון ואפקט לכידה. אלא שבשונה מתיבת האכלה, במלכודת הקפיץ עם עליית המכרסם על המלכודת הקפיץ ייסגר עליו ויהרוג אותו. אם אין ברצונכם להתעסק עם שחרור החולדה או העכבר בטבע ואתם מעדיפים את המכרסם מת, מה שהגיוני למדי במסגרת הדברה במסעדות, הרי שמלכודת הקפיץ היא הפתרון עבורכם לצרכי לכידת מכרסמים.
הדברה ברעל
ניתן לבצע הדברה במסעדות של מכרסמים בעזרת שימוש ברעל. במסגרת לכידת מכרסמים ברעל, יפזר המדביר באולם ההסעדה, במטבח ובמחסנים חתיכות מזון מורעל. המכרסמים יאכלו מהמזון וימצאו את מותן תוך 48-72 שעות.
להדברה ברעל יתרון משמעותי – היא מאפשרת לבצע לכידת מכרסמים בקנה מידה רחב. אולם מגולם בה גם חיסרון משמעותי. מכיוון שהרעל אינו משמיד את המכרסמים באופן מידי, המכרסמים עלולים למצוא את מותם במקומות שאינם רצויים.
ייתכן שהחולדה תמצא את מותה דווקא בתוך תעלת המזגן. העכבר יכול לסיים את חייו מאחורי הקונטיינר הענק, בדיוק איפה שלא רואים. בימים הראשונים, כלל לא נשים לב לכך שהמכרסמים קיפחו שם את חייהם. אולם לאחר כמה ימים, הריח שינדוף מהגופה, הצחנה שתתפשט בכל החלל, תורגש בכל המסעדה. חשבו על לקוחות ומפקח משרד הבריאות שיגיעו למסעדה שמצחינה מפגר של מכרסם.
מכיוון שכך, אין כל היגיון לפזר רעל במסעדה כצעד מניעתי. רק אם יופיעו חולדות במסעדה והמלכודות לא יסייעו, הרי שנחשוב על ביצוע הדברה במסעדות בעזרת רעל למכרסמים.
זבובים ותיקנים
פעמים רבות, אתר פינוי האשפה של המסעדה מושך אליו זבובים ותיקנים. זאת, מאחר שאלו נמשכים לריקבון וניזונים ממנו. עובדה זו לא מיטיבה כמובן עם הימצאותם של אלו בשטח המסעדה, שכן הג'וקים והזבובים משמשים כסוכני חיידקים המפיצים את החיידקים מהזבל למסעדה כולה.